VÅRA BÖCKER

Copyright © All Rights Reserved

DIAMANT FÖRLAGET

Här är de böcker som finns utgivna på Diamant Förlaget och som går att köpa via nätbokhandlare såsom Adlibris, Bokus m. fl. Ni kan också kontakta oss direkt via Kontakta oss formuläret, så talar vi om vart ni kan hitta böckerna. Det går också att beställa via Bokrondellen. Alla böcker finns i pocket, e-bok, mp3-bok och ljudbok (CD-skiva).

Cajsa är nere vid fyren för att möta upp Carl och Axel. Hon går runt den för att hitta bästa fikastället. Då ser hon något konstigt i gräset nedanför fyren. Hon går närmare för att undersöka vad det är och blir chockad då hon inser att det är en död man.

 

Detta är upptakten till den fjärdedelen av Grönhögsdeckarna med Mimmi Zettergren som polisutredare.

 

ISBN 978-91-87989-15-5

Sjöräddningen rycker ut för att hjälpa en polsk segel- båt av ett grund. När de är klara berättar sjöräddaren. Patrik att han fick känslan av att polacken var smugglare.

 

Detta är upptakten till den tredje delen av Grönhögsdeckarna med Mimmi Zettergren som polisutredare.

 

ISBN 978-91-87989-11-7

Katta har deltagit i avslutningsmiddagen för säsongen på resturang Kvarnen, där hon har jobbat som servitris under sommaren. Efter middagen tar hon en cykeltur runt Grönhögen innan hon beger sig av hem. Dagen efter ska hennes väninna lämna en kofta som hon glömde på Kvarenen, med Katta är inte hemma. Snart hittas henns cykel vid Parboäng med efter Katta finns inga spår.

 

Detta är andra delen av Grönhögensdeckarna med Mimmi Zettergren som polisutredare.

ISBN 978-91-87989-07-0

När Axel är ute på sin morgonpromenad hittar han en övergiven båt som ligger och slår mot stenarna. Han bestämmer sig för att säkra den och tar med den bort till bad-bryggan. Medan han förtöjer båten kommer hamnkaptenen Ante och undrar vad han gör med Svennes båt. Det visar sig snart att både Svenne och de två män han tagit med sig ut på fisketur har försvunnit spårlöst.

 

Detta är upptakten till den första Grönhögsdeckaren med Mimmi Zettergren som polisutredare.

ISBN 978-91-87989-03-2

 

Hasse sänker gripklon över timmertraven och ska precis lyfta upp stockarna, när han ser en svart skugga. Han tittar närmare och inser snabbt att det är en människa som ligger där.

 

Jens sitter i värmestugan och dricker sitt morgonkaffe. När Hasse kommer in är han vit som ett lakan.

- Har du sett ett spöke? undrar Jens.

- Det ligger en död man i timmerhögen.

 

Detta är upptakten till den fjärde och avslutande delen av Roslagsdeckarna med Gustaf Klint som kommissarie. De tidigare heter Huset vid sjön, Dammens hemlighet och Förföljd.

ISBN 978-91-979082-8-3

 

Frida känner svetten tränga fram i pannan, hon är inte långt ifrån att börja gråta. Bilföraren bakom blinkar med helljusen och hänger sig på signalhornet och tutar. Frida saktar ner och svänger in mot vägkanten så att bilen kan köra om, men även bilen bakom saktar ner.

 

När Frida återigen råkar ut för denna bilförare anmäler hon händelsen till polisen, som avskriver det som ett pojkstreck. Två månader senare hittas Frida bil övergiven vid väg-kanten. Motorn är igång, förardörren vidöppen och hand-väskan med plånbok ligger öppen på passagerarsätet och Frida är spårlöst försvunnen. Kommissarie Gustaf Klint kopplas in och börjar utreda Fridas försvinnande.

 

Förföljd är den tredje fristående delen av Roslagsdeckarna med Gustaf Klint som kommissarie. De tidigare heter Huset vid sjön och Dammens hemlighet.

ISBN 978-91-979082-4-5

 

När Yvonne kommer tillbaka till lägret, efter att ha suttit på ett jaktpass, hittar hon sin man liggande på magen. Hon springer fram till honom och inser snart att han är död.

Kommissarie Gustaf får hand om fallet som verkar vara ett vådaskott och den tekniska bevisningen ska endast styrka deras teori. Men när de gräver djupare framkommer nya bevis och fallet omrubriceras till mord.

Nu börjar jakten på att hitta mördaren.

 

Dammens hemlighet är den fristående uppföljaren till Huset vid sjön. Där vi får fortsätta bekantskapen med kommissarie Gustaf Klint.

ISBN 978-91-979082-1-4

 

Jessica har blivit varslad från sitt arbete i Norrköping. Hon tar bilen upp till Roslagen och besöker en äldre släkting, Sonja.

 

Efter ett par dagar försvinner Sonja spårlöst när hon är på väg till sin granne. Både Jessica och grannen Edvard letar efter henne, men hon är borta.

 

Ett par dagar efter försvinnandet kommer det första utpressningsbrevet till Edvard. Han vill inte ha med det att göra. Nu är det upp till Jessica och hennes mamma att få tillbaka Sonja välbehållen.

ISBN 978-91-977831-3-2

 

Josefin har tagit studenten och funderar på vad hon ska göra till hösten. På avslutningsfesten bestämmer hon sig för att uppfylla sin dröm: att arbeta som fotograf i Australien.

 

Efter ett par år har Josefin uppfyllt sin dröm och får jobb som fotograf i Sydney. I samma studio jobbar Mike, som blir hennes mentor. Det dröjer inte länge förrän han börjar uppvakta henne.

 

När Mike och Josefin varit tillsammans ett år händer något som Josefin inte kan sätta fingret på. Efter ettårs-dagen blir hennes situation bara värre och hon tvingas ta ett stort beslut för att komma till rätta med sitt liv.

 

JOSEFIN är den sista boken i trilogin om Josefin. De tidigare böckerna i serien om Josefin heter HEMKOMSTEN och BRÖLLOPET.

ISBN 978-91-978569-0-4

 

Under julfirandet hemma hos Josefin friade Johan. När julhelgen var över hade de flyttat ihop i Johans lägenhet. Nu var det dags att börja planera bröllopet.

 

Några veckor senare får Karin, Josefins mamma, beskedet om att hon har bröstcancer. Samtidigt får Josefin sin stora chans. Hon blir erbjuden ett vikariat som modell fotograf på Vidal Sassoon i London. Efter mycket funderande beslutar sig Josefin för att anta erbjudandet.

 

När Josefin åkt till London återupptar Johan kontakten med Carina, sin före detta. Carinas första mål är att vinna tillbaka Johan och ser sin chans när Josefin har åkt. I London träffar Josefin en person som hon inte förväntade sig att träffa där och det tvingar henne att omvärdera hela sin situation.

 

BRÖLLOPET är den andra boken i trilogin om Josefin. Den första boken heter HEMKOMSTEN.

ISBN 978-91-977831-0-1

 

Josefin är på väg hem till Sverige, efter några år i Australien. Hon ser fram emot att få träffa sin familj och barndomsvännerna.

 

Snart är Josefin tillbaka i sitt gamla gäng. Hennes syster ska gifta sig och utser Josefin till tärna.

 

Josefin och hennes gamla ungdomskärlek hittar varandra och börjar planera en framtid tillsammans. Men det de inte vet är att Josefins ex pojkvän från Australien sitter på ett plan på väg till Stockholm, för att hämta hem sin tjej…

 

HEMKOMSTEN är den första boken i en trilogi om Josefin.

ISBN 978-91-633-1225-0

Roger frös bara han såg vattnet. Han hade aldrig tyckt om att bada. Men han hoppade, med stor tvekan, i vattnet för att göra mamma och pappa glada. Vattnet var jättekallt! Än var det tidigt på sommaren och solen hade ännu inte hunnit värma upp vattnet. Det tog inte många minuter förrän Roger var blå om läpparna och skakade. Hur skulle han göra för att slippa gå i simskolan?

ISBN 978-91-977831-1-8

 

När de var bredvid skogsdungen vänder Roger på huvudet och upptäcker en man bland träden. Han blir jätterädd och börjar springa. Jan-Hugo förstår inte vad som händer, men börjar springa han också mot kontorsbyggnaden. Roger känner hur hjärtat slår hårt och han vågar inte vända sig om. Det känns som mannen följer efter honom och han ökar farten ytterligare.

ISBN 978-91-977831-2-5